In gesprek met de CNV vertrouwenspersoon

CNV Vertrouwenspersoon

Ziekmelden op je eerste werkdag of eerste indruk op halve kracht?

Sluit je aan

Langdurig ziek zijn, of arbeidsongeschikt raken, ingrijpende gebeurtenissen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Want er komt nogal wat op je af in een periode waarin je hoofd daar niet echt naar staat. Gelukkig kun je als CNV-lid gratis een beroep doen op de CNV Vertrouwenspersoon. Iemand die verstand heeft van dit soort zaken en jou helpt in jouw traject. Word lid!

Niet alleen

Met de CNV Vertrouwenspersonen sta je niet alleen als je langdurig ziek bent, of arbeidsongeschikt dreigt te raken. Zij helpen je met informatie en advies tijdens je ziekteverlof. Maar dat niet alleen. Als jij dat wilt, gaan ze met je mee naar een UWV-keuring.

CNV Vertrouwenspersonen zijn ervaren vrijwilligers. Ze zijn door CNV opgeleid om jou bij te staan, thuis, op kantoor of online. Ze nemen de tijd voor je, luisteren, zetten zaken op een rijtje en helpen je bij het invullen van formulieren. De CNV Vertrouwenspersoon biedt persoonlijke begeleiding.

Juridische ondersteuning

Een CNV Vertrouwenspersoon is op de hoogte van wet- en regelgeving en verwijst zo nodig door naar een juridisch medewerker van het CNV.

Wat doet de CNV Vertrouwenspersoon?

  • Brengt jouw persoonlijke situatie in kaart en weet precies wat er moet gebeuren.
  • Bereidt gesprekken met bijvoorbeeld de bedrijfsarts en het UWV met jou voor.
  • Helpt met het invullen van formulieren van het UWV.
  • Gaat, als jij dat wilt, mee naar een keuring en bespreekt na afloop of alles goed is verlopen.
  • Verwijst je eventueel door voor contact met een juridisch medewerker van CNV.

3 tips voor iedereen die te maken krijgt met langdurige ziekte:

  • Neem altijd contact op met CNV als iets je niet helemaal duidelijk is in het traject van de Wet verbetering poortwachter (de eerste 2 jaar na de ziekmelding). Te vroeg bellen kan niet, te laat wel.
  • Teken nooit zomaar een document (plan van aanpak, evaluatie, vaststellingsovereenkomst) als je twijfelt. Voel je je gedwongen om te tekenen, maar overzie je de consequenties niet? Zet er dan duidelijk bij ‘Voor gezien’.
  • Ga níet akkoord met het antidateren van stukken als je werkgever in gebreke is gebleven. Antidateren is het achteraf invullen van formulieren of maken van verslagen met een datum die al voorbij is. Ook hier geldt: bel CNV: 030 75 11 007.

Salaris

Een gesprek over je salaris is altijd spannend, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Bij een nieuwe baan heb je het recht om te onderhandelen over je salaris, maar ook een beoordelingsgesprek als je al langer in dienst bent is een goed moment voor loonsverhoging.

Wij maken ons in de cao-onderhandelingen al hard voor jouw salaris, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is om te onderhandelen. De cao geeft de kaders aan. Neem contact op met CNV om samen alles door te nemen. Dan sta je sterk als je over jouw salaris onderhandelt.

Loopbaanontwikkeling

Nog maar weinig loopbanen liggen van begin tot eind helemaal vast. Misschien doe jij nu ook wel heel iets anders dan je tien jaar geleden gedacht had. Volkomen logisch, want er kan best veel veranderen. Technologische ontwikkelingen, veranderende interesses of onverwachte obstakels.

Je kunt je tot op zekere hoogte voorbereiden. Daar helpen onze loopbaancoaches je bij. Creëer een goed cv, investeer in je netwerk en bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek als je op zoek bent naar nieuw werk. Wil je jezelf ontwikkelen om bij te blijven, of om interessanter te zijn voor nieuwe werkgevers? Vaak wordt een cursus vergoed door je werkgever.

Soms doen zich onverwachte ontwikkelingen voor. Misschien word je ontslagen, gaat het bedrijf waarvoor je werkt failliet, of raak je arbeidsongeschikt. CNV helpt jou. Klop bij ons aan en we nemen alles samen met je door.

Laat je stem horen en word nu lid!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 25,- voor de eerste 5 maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Rechtshulp voor werk en privé