Ga naar huidige Cao

(Oud) Cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

Looptijd: -
Jan Kampherbeek
Onderhandelaar

De cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf (kortweg cao Schoonmaak) geldt voor schoonmakers, glazenwassers en gevelreinigers. In de cao Schoonmaak staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.


Belangrijkste punten

  • Loonsverhoging van 5,5% per 30 juni 2024

  • Per 1 januari 2025: + 3%

  • Per 1 juli 2025: loonsverhoging in centen (+25 cent per uur voor loongroep 1, +15 cent per uur voor loongroep 2, +10 cent per uur voor loongroep 3 t/m 6)

  • Per 1 januari 2026: +3% en daarnaast ook nog een loonsverhoging in centen (+25 cent per uur voor loongroep 1, +15 cent per uur voor loongroep 2, +10 cent per uur voor loongroep 3 t/m 6)

Het cao-traject is afgerond

De nieuwe afspraken zijn definitief: er is een nieuwe cao. Je kunt de nieuwe cao op deze pagina downloaden. Daarmee is er een einde aan het cao-traject gekomen. Doorgaans worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao ruim voor de vervaldatum weer opgestart.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

    Gratis voor CNV-leden: Cao Schoonmaakspel

    Hoe lang is een basisdiploma schoonmaak geldig? Heb je recht op betaald verlof als je gaat trouwen? Moet je je werkgever informeren over een zichtbare tatoeage? Met het 'Cao Schoonmaakspel' komen schoonmakers het allemaal te weten.

    Lid van CNV? Vraag hier een gratis exemplaar aan.

    Schoonmaakcode

    In de schoonmaak-cao staan duidelijke afspraken over de betaling van schoonmakers. In de praktijk blijkt dat veel hotelschoonmakers niet alle gewerkte uren krijgen uitbetaald. Ze worden dan afgerekend op het aantal kamers, bijvoorbeeld 3 kamers in een uur. Dat is veel te kort om het werk goed te kunnen doen, zeker als je daarbij meerekent dat schoonmakers ook hun kar moeten bijvullen en van de ene naar de andere plek moeten lopen. In de praktijk werken hotelschoonmakers vaak in hun eigen tijd door om het werk toch af te krijgen. Omgerekend verdienen ze dan minder dan het minimumloon. Uitbuiting, noemen we dat.

    CNV spoort hotels aan om de Code Verantwoord Marktgedrag (kortweg de Schoonmaakcode) te ondertekenen. Door de code te ondertekenen, laten de hotels zien dat zij bij de schoonmaak niet alleen op de laagste prijs letten, maar de schoonmakers op een nette en eerlijke manier willen behandelen.

    Actie Gouden emmers, natte dweilen

    CNV gaat langs bij hotels om deze code te laten tekenen. Hotels die de Schoonmaakcode ondertekenen, laten hiermee zien dat zij de hotelschoonmakers op een eerlijke en nette manier willen behandelen. Ook als ze in dienst zijn bij een ingehuurd schoonmaakbedrijf. Deze hotels belonen wij met een gouden emmer. Hotels die blijven weigeren om de Schoonmaakcode te ondertekenen, krijgen van ons een natte dweil.

    Meldpunt voor hotelschoonmakers

    In de hotelschoonmaak is het vaak hard werken. En lang niet altijd krijgen hotelschoonmakers die gewerkte uren ook netjes uitbetaald. Werk jij ook in de hotelschoonmaak? Dan horen we graag jouw verhaal, positief of negatief.

    Veelgestelde vragen

    Contactpersoon

    Jan Kampherbeek
    Onderhandelaar

    Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

    U
    Error

      Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

      Word vandaag nog lid van CNV, nu tijdelijk in totaal € 25 voor de eerste 5 maanden. Jouw mening telt!

      • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
      • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
      • Stem mee met ledenpeilingen
      • Korting op verzekeringen
      • Informatie en advies bij ziekte