VGZ komt met “Hart onder de riem” toeslag

Al een aantal weken werken we gedwongen thuis. De een weet goed met deze verandering om te gaan en een ander heeft hier meer moeite mee. Op dit moment weten we niet hoelang deze situatie nog gaat duren. Om het thuiswerken te ondersteunen komt VGZ met “Hart onder de riem” toeslag.
Thuiswerken
Door de uitbraak van het Coronavirus en de maatregelen die de overheid heeft getroffen, werken we al weer een aantal weken gedwongen thuis. Het ineens gedwongen thuis te moeten werken, is een behoorlijke verandering. De een gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Niemand weet hoelang deze situatie nog voort gaat duren. VGZ heeft een aantal maatregelen genomen om het gedwongen thuiswerken te ondersteunen.

Reiskosten
Nu we gedwongen thuiswerken, wordt er ook minder naar kantoor gereisd. De eigen bijdrage van 10 euro voor het eerst klas reizen in het openbaar vervoer, wordt niet meer ingehouden op het salaris. Reis je met eigen vervoer dan ontvang je een vaste reiskostenvergoeding. Deze vergoeding wordt omgezet in een tijdelijke vaste toeslag die elke medewerker zal gaan ontvangen. Reis je nog wel naar kantoor, dan kun je de reiskosten gewoon bij VGZ declareren.

Hart onder de riem
Voor de inrichting of aanpassing van de thuiswerkplek mag elke medewerker tot een bedrag van 150 euro declareren bij VGZ. Daarnaast ontvangt elke medewerker vanaf 1 mei tijdelijk een vaste “Hart onder de riem” toeslag van 75 euro. Deze toeslag is een compensatie voor de extra kosten die gemaakt worden door thuis te werken. Daarnaast kan de toeslag worden gebruikt voor de verdere inrichting van de thuiswerkplek.

Uitzendkrachten
Het is goed om te zien dat VGZ ook denkt aan de uitzendkrachten die bij hen werkzaam zijn. De “Hart onder de riem” toeslag wordt ook uitgekeerd aan de uitzendkrachten. Daarnaast mogen ook zij tot een bedrag van 150 euro declareren bij VGZ voor de inrichting van hun thuiswerkplek. Dit past precies bij het uitgangspunt “Werkenden die gelijk werk verrichten worden gelijkwaardig beloond en gewaardeerd”, een van de uitgangspunten uit de werkcode van de Werkbeweging.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen over coronamaatregelen, neem dan een kijkje op onze website: www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus. Voor vragen en/of opmerkingen kun je ook contact met mij opnemen. Mijn gegevens staan hieronder.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl