Nieuwe cao voor Brocacef? Heb jij al gestemd?

Op 23 september jongstleden bereikten wij met Brocacef een cao-onderhandelingsresultaat. Brocacef nam het signaal dat jullie afgaven ter harte en daardoor is er een verbetering gerealiseerd.

Tot 11 oktober 17:00 uur kan je op dit onderhandelingsresultaat stemmen. Nog niet iedereen heeft gestemd. Om tot een breed gedragen stemming te komen hierbij nogmaals de oproep om voor 11 oktober 17:00 uur op het onderhandelingsresultaat te stemmen. Je kan stemmen via de link in de nieuwsbrief die jullie op 30 september ontvingen. Wij leggen het onderhandelingsresultaat neutraal aan jullie voor.

Nogmaals het onderhandelingsresultaat in het kort:

  • Looptijd 18 maanden van 1 augustus 2024 tot 1 februari 2026
  • Loonsverhoging met behoud van de levensfasevoucher
  • Per 1-8-2024 worden eerst de salarissen in de schalen C, D, E, F en G verhoogd met € 25 bruto
  • Per 1-8-2024 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%
  • Per 1-2-2025 worden eerst de salarissen in de schalen C, D, E, F en G verhoogd met € 25 bruto
  • Per 1-2-2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%
  • Per 1-8-2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 1%

Brocacef wil de lonen dus verhogen met behoud van de levensfasevoucher. Dit betekent dat er niets aan de levensfasevoucher verandert als jullie vóór het onderhandelingsresultaat stemmen. In het onderhandelingsresultaat staan nog 2 andere verbeteringen ten opzichte van het eindbod van 10 juli 2024: de Regeling Vervroegd Uittreden en een aanpassing van de Resultaat Afhankelijke Beloning.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Werknemers met geboortejaren tussen 1954 en 1961 kunnen gedurende de komende 2 jaar (dus tussen 2024 t/m 2025) gebruik maken van de zgn. bedrijfs-aow. Deze medewerkers kunnen maximaal 3 jaar eerder uit dienst gaan waarbij Brocacef de geïndexeerde AOW betaalt. Voorwaarde is wel dat de medewerker minimaal 10 jaar bij Brocacef heeft gewerkt.

Hiermee wil Brocacef dus gebruik maken van de RVU die door de politiek in het leven is geroepen. Deze regeling loopt tot en met 31 december 2025. CNV is in Den Haag druk bezig om een verlenging van deze regeling te realiseren. Als dit lukt dan heeft Brocacef de intentie om met de verlenging van deze regeling mee te gaan. In overleg met ons wil Brocacef dan afspraken maken over hoe medewerkers ook in de verdere toekomst eerder kunnen stoppen met werken.

De Resultaat Afhankelijke Beloning (RAB)

De systematiek van de RAB wordt met ingang van het boekjaar dat start per 1 februari 2025 aangepast. In plaats van dat er gekeken wordt naar de nettowinst, wordt het resultaat berekend vóór afdracht van de belasting (EBIT). Daarnaast worden de uitkeringspercentages verhoogd. Met deze aangepaste systematiek had Brocacef historisch gezien 1% meer RAB uitgekeerd dan met de systematiek van dit moment.

Het volledige onderhandelingsresultaat is toegevoegd. Lees dit rustig door.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar http://www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Meevragen en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kan je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Brocacef in.

Elise van der Wal
Onderhandelaar CNV
M: 06-4248 9079
E: e.vanderwal@cnv.nl 

 

 

Downloads