Stemmen op het cao-onderhandelingsresultaat van Brocacef

Jullie wezen het eindbod van 10 juli jongstleden met een ruime meerderheid af en daarom trok Brocacef het eindbod in. Op 23 september presenteerde Brocacef een aangepast bod aan ons. Na een uitvoerig gesprek kwamen we tot een onderhandelingsresultaat. Wij leggen dit onderhandelingsresultaat neutraal aan jullie voor. Jullie hebben vanaf vandaag de tijd om te stemmen. Dit kan tot 11 oktober 17.00 uur.

De reden dat wij dit onderhandelingsresultaat neutraal aan jullie voorleggen is dat Brocacef de lonen niet verder kan verhogen. Om toch voor een aantal schalen een verbetering te krijgen, wil Brocacef eerst de verhoging van het brutobedrag van € 25,- per 1 augustus 2024 in laten gaan en daarna de loonsverhoging van 2% doorvoeren. Dit geldt ook voor de verhoging per 1 februari 2025. Het is natuurlijk jammer dat Brocacef de lonen niet verder kan verhogen, maar dit lijkt het maximaal haalbare.

Looptijd

De cao heeft een looptijd van 18 maanden en zal gelden van 1 augustus 2024 tot 1 februari 2026.

Loonsverhoging met behoud van levensfasevoucher

  • Per 01-08-2024 worden eerst de salarissen in de schalen C, D, E, F en G verhoogd met € 25,- bruto
  • Per 01-08-2024 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%
  • Per 01-02-2025 worden eerst de salarissen in de schalen C, D, E, F en G verhoogd met € 25,- bruto
  • Per 01-02-2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%
  • Per 01-08-2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 1%

De levensfasevoucher komt niet te vervallen.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Werknemers met geboortejaren tussen 1954 en 1961 kunnen gedurende de komende 2 jaar (dus tussen 2024 tot en met 2025) gebruik maken van de zogenoemde bedrijfs-aow. Deze medewerkers kunnen maximaal 3 jaar eerder uit dienst gaan, waarbij Brocacef de geïndexeerde aow betaalt. Voorwaarde is wel dat de medewerker minimaal 10 jaar bij Brocacef heeft gewerkt.

De Resultaat Afhankelijke Beloning (RAB)

De systematiek van de RAB wordt met ingang van het boekjaar dat start per 1 februari 2025 aangepast. In plaats van dat er gekeken wordt naar de nettowinst, wordt het resultaat berekend vóór afdracht van de belasting. Daarnaast worden de uitkeringspercentages verhoogd.

Stemmen

Het is nu aan jullie om op dit onderhandelingsresultaat te stemmen. Breng vóór vrijdag 11 oktober 17.00 uur je stem uit. Onderaan dit bericht vind je nogmaals het onderhandelingsresultaat. Lees dit rustig door. 

Om te stemmen ontvang je een aparte nieuwsbrief met speciale stemoptie. Houd je mailbox dus in de gaten!

Digitale bijeenkomst

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek gaan over dit onderhandelingsresultaat? Neem dan deel aan één van de digitale bijeenkomsten op dinsdag 1 oktober. Door op een van de onderstaande links te klikken kan je deelnemen.

 Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar http://www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Meevragen en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kan je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Brocacef in.

Mede namens Reinier Sallé, AVV en Corina Hensen, FNV

Elise van der Wal
Onderhandelaar CNV
M: 06 42 48 90 79
E: e.vanderwal@cnv.nl

 



 

 

 

 

Downloads