Ga naar huidige Cao

(Oud) Cao Horeca

Looptijd: -
Sijtze de Bruine
Onderhandelaar

De sector waar GASTVRIJHEID met hoofdletters moet worden gespeld, want iedereen die werkt in een bar, lunchroom, restaurant of hotel weet dat de horeca draait om gastvrijheid. De horeca medewerkers brengen deze gastvrijheid. Dat maakt het extra belangrijk dat zij zelf ook gastvrij worden ontvangen en behandeld door hun werkgever. Goede arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijke investering in de horeca. In de cao Horeca staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Stemmen nieuwe cao Horeca

In deze fase kan er gestemd worden op het onderhandelingsresultaat, eindbod of principeakkoord. De onderhandelaar schrijft de stemming uit en stuurt deze per nieuwsbrief aan de leden. De stemming is dan ook hier te vinden.

Iedereen mag stemmen, ook niet-leden. Maar de stemmen van leden tellen doorslaggevend mee voor het eindresultaat. Ben je geen lid? Dan beschouwen wij jouw stem als raadgevend. Elke stem is dus waardevol. Het is belangrijk dat de werknemers zich kunnen vinden in de uiteindelijke cao Horeca.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

    Meer informatie over de cao Horeca

    Looptijd cao

    De huidige cao Horeca loopt van 1 januari 2025 tot 31 december 2026. Ruim voor einde looptijd starten we met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Wij praten dan, namens jou, opnieuw met de werkgevers over deze afspraken. Wat ons betreft kan het elke keer een stapje beter, dus blijf meepraten.

    Verder in de horeca

    Samen met werkgevers moeten we praten over hoe de sector aantrekkelijk kan zijn voor werknemers. Hoe we ervoor zorgen dat iedereen die in de horeca werkt een redelijke boterham kan verdienen. En daarnaast voldoende mogelijkheden krijgt om door te groeien. Het is belangrijk dat de kwaliteit van personeel in de horeca op waarde wordt geschat.

    Extra hulpmiddelen voor de cao Horeca

    Online meldpunt

    Horeca medewerkers krijgen vaak te maken met disrespectvol gedrag. Dit kan ervoor zorgen dat jij je soms onveilig voelt op jouw werk. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je niet met respect wordt behandeld en je wilt de klant liever niet helpen. Sta je dan in je recht of kan jouw werkgever jou dan ontslaan? Dit soort situaties kunnen lastig zijn. Ervaar jij weerstand, boos of disrespectvol gedrag? Laat het ons weten via ons online Meldpunt.

    Wil je meedoen in de cao-commissie?

    Elk jaar of telkens na het verstrijken van een cao-looptijd moeten er weer nieuwe afspraken worden gemaakt tussen werkgevers en vakbonden. Daarvoor kun jij rechtstreeks of indirect jouw ideeën inbrengen. Als lid van de bond kun je zelfs worden uitgenodigd in de zogenoemde cao-commissie. Die zet echt de laatste puntjes op de ‘i’ vlak voor en tijdens de onderhandelingen. Heb je belangstelling? Meld je dan bij jouw bestuurder, Sijtze de Bruine

    Veelgestelde vragen over de cao Horeca

    Veelgestelde vragen

    Contactpersoon

    Sijtze de Bruine
    Onderhandelaar

    Vragen of opmerkingen over de cao?

    7 berichten

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

    U
    Error
      Leidinggevende Keuken 2 maanden geleden
      Ondertussen is het al 23 januari, maar ik kan dus de cao horeca nergens vinden binnen het CNV, ook totaal geen mail of zo mogen ontvangen over het (volgens diverse bronnen) bereikte resultaat. Ik vind dit echt wel teleurstellend van het CNV.
        CNV Expert
        Moderator
        Marketeer Collectief & Community specialist 17 dagen geleden
        Ik neem aan dat je de cao inmiddels gevonden hebt? Excuus voor trage reactie en je hebt helemaal gelijk. Dat had CNV beter moeten doen. #Mosterdnademaaltijd
        U
        Error
      U
      Error
      zelfstandig werkend kok meer dan 1 jaar geleden
      ik heb geen mail gehad om te stemmen is dit nog mogelijk?
        U
        Error
        CNV Expert
        Bestuurder meer dan 1 jaar geleden
        Binnen cao horeca wordt gewerkt met een jaar rooster. Dit betekent, dat je een middelde arbeidsduur per week hebt. In jouw geval is dat 32 uur. Dat betekent dat je gemiddeld over een jaar genomen 32 uur per week werkt. Hierop is ook het maand salaris gebaseerd. Wanneer jouw werkgever jou minder inroostert, dan kan het zijn dat je op enig moment meer hebt gewerkt of moet gaan werken. Aan het einde van het jaar worden eventueel minder gewerkt uren kwijtgescholden en meer gewerkte uren betaald.
          U
          Error

        Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

        Word vandaag nog lid van CNV, nu tijdelijk in totaal € 25 voor de eerste 5 maanden. Jouw mening telt!

        • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
        • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
        • Stem mee met ledenpeilingen
        • Korting op verzekeringen
        • Informatie en advies bij ziekte