Cao Metaal en Techniek
De cao Metaal en Techniek geldt voor werknemers in de metaal- en techniekbranche. Daaronder vallen ook het installatiebedrijf, de goud- en zilversmeden, het carrosseriebedrijf, het metaalbewerkingsbedrijf en het isolatiebedrijf. In de cao Metaal en Techniek staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.
(Er bestaat ook een cao Metalektro. Daaronder vallen vooral de grote ondernemingen of bedrijven met heel bijzondere (staal)productiemethoden.)
Vlieg op met je eindbod!
Maar liefst 3.600 medewerkers in de Metaal en Techniek deden donderdag 27 juni mee aan een landelijke (48-uurs)staking. Ze zijn boos over het loonbod van hun werkgevers waarmee ze veel koopkracht zouden verliezen. Op 7 locaties in Nederland kwamen ze bij elkaar. Bovendien vloog deze dag dit vliegtuigje -met een duidelijke oproep richting de werkgevers- over de kantoren van de grote werkgeversclubs én over de stakingslocatie in Rotterdam.
Meer informatie cao Metaal en Techniek
Looptijd cao
De huidige cao Metaal en Techniek loopt tot 1 februari 2026. Ruim voor die tijd starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.
Voor wie
De cao geldt voor alle medewerkers die werken binnen de metaal- en techniekbranche. De metaaltechniek bestaat uit verschillende sectoren. Er werken ongeveer 340.000 mensen. In deze branche vind je de 5 cao's Metaal en Techniek:
- het installatiebedrijf
- de goud- en zilversmeden
- het carrosseriebedrijf
- het metaalbewerkingsbedrijf
- het isolatiebedrijf
Scholing in de Metaal en Techniek
Scholing onder werktijd? Dat is mogelijk. Je hebt in elk geval recht op één scholingsdag per jaar. De scholingsdagen mag je sparen tot een maximum van 3 dagen! Dat is wel zo handig als je een training of workshop wilt volgen.
Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?
16 berichten
poll__results
Bedankt voor je stem!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief over werk en inkomen. Je ontvangt deze 1x per maand.