Voorstellen André Kramer als nieuwe CNV bestuurder

André Kramer volgt Tossif Alvi op als CNV bestuurder bij Athora. André stelt zich graag aan jullie voor.

Hallo, mijn naam is dus André Kramer. Ik ben 59 jaar en woon in Amstelveen met mijn partner. Kinderen zijn de deur uit, twee werkend en de jongste aan het studeren.
Ik werk pas sinds maart jongstleden bij CNV als bestuurder. Voor CNV heb ik 37 jaar bij ING gewerkt. Ik heb mij altijd bezig gehouden met zakelijke kredietverlening, zowel met direct klantcontact in het land als op het hoofdkantoor. Bij ING heb ik ook een termijn zitting gehad in de Ondernemingraad en mij daar verdiept in arbeidsvoorwaarden en pensioen. Na die periode heb ik als CNV kaderlid meeonderhandeld bij de laatste drie cao's en de pensioentransitie naar de WTP.
Vanuit die achtergrond heb ik bij CNV een volledig financieel pakket wat bestaat uit Rabobank, Achmea, De Volksbank, Deutsche Bank en InsingerGilissen. Hier komt dan nu Athora bij.

Pensioenregeling

Ik ken Athora al enigszins omdat in de gesprekken over de nieuwe pensioenregeling Athora en De Volksbank samen optrekken. Jullie bouwen net als de werknemers van De Volksbank pensioen op bij het SNS Reaal Pensioenfonds. Zoals jullie weten vinden hier stevige discussies plaats. Als CNV leden hebben jullie je voor de toekomstige opbouw in meerderheid uitgesproken voor een individuele premieregeling. Het is echter noodzakelijk dat alle partijen het hierover eens zijn en dat is vandaag nog niet het geval. Mogelijk moeten we zelfs naar de door het Ministerie van Armoede, Participatie en Pensioenen ingestelde Transitiecommissie voor een bindende uitspraak.

Nieuwe cao

Jullie cao loopt tot medio 2025 en daarvoor kom ik begin 2025 bij jullie het net ophalen. Het zou mooi zijn als we daar een onderhandelingsresultaat kunnen halen in plaats van een cao op basis van een eindbod van Athora, zoals dat nu het geval is. Er is al wel overeen gekomen om het sociaal plan wat per 31 december 2024 verloopt te verlengen, maar daarin hebben jullie natuurlijk de beslissende stem. Dit leg ik dus binenkort aan jullie ter stemming voor.

Jullie weten dat er een WhatsApp-groep is om snel informatie met elkaar te delen. Zit je hier nog niet in en wil je dit wel, geef dit dan aan per mail met vermelding van jouw telefoonnummer. Als ik een afspraak heb bij jullie op kantoor, zal ik altijd proberen vooraf of achteraf tijd te maken om elkaar te ontmoeten. Aanstaande woensdag 23 oktober ben ik hiervoor om 14.00 uur op kantoor aan de Basisweg, boven bij de receptie. 

Rest mij om jullie uit te nodigen om als je vragen of opmerkingen hebt contact op te nemen, per mail, per WhatsApp of persoonlijk. Ik hoop van harte dat we snel tot overeenstemming komen over de nieuwe pensioenregeling.

André Kramer
Bestuurder CNV
M: 06 4162 9535
a.kramer@cnv.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error