CNV Innovatie Boost

Bottom-up aanpak van vraagstukken in jullie organisatie

Mail voor meer info
Zo ziet het innovatietraject eruit

De CNV Innovatie Boost is een bottom-up, snel en energiek innovatietraject. Als organisatie in de sector onderwijs kun je onder begeleiding van innovatie-experts aan de slag gaan met een belangrijk vraagstuk dat bij jullie in de organisatie leeft. Wat willen jullie verbeteren, veranderen of op een andere manier aanpakken? Na dit maatwerktraject is de uiteindelijke gekozen oplossing uitvoerbaar, getest en heeft deze draagvlak in jullie organisatie. Succes gegarandeerd!

Doe mee!

De Innovatie Boost is vanaf januari 2025 beschikbaar als op-maat-trajecten voor Onderwijs. Mail naar innovatieboost@cnv.nl voor meer informatie.

De CNV Innovatie Boost en onze innovatiebegeleiders hielpen om de aandacht te richten op wat er al is en wél kan.

Deelnemer Saskia Verwoerd van basisschool De Oranjerie

‘Met het ontworpen spel gaan we nu in gesprek met jongeren’

Matthijs Goldberg van het Alfa-college in Groningen deed de eerste pilot mee met de toenmalige Onderwijs Boost. 'Het innovatietraject van CNV hielp ons enorm. Onder meer bij de stap-voor-stapplanning én om externen bij elkaar te krijgen om bij ons idee te betrekken. Die frisse blik van de externen, andere deelnemers én innovatiebegeleiders was erg leuk en waardevol.’

Lees de ervaring van Matthijs Goldberg (onderwijs)

Het innovatietraject in 5 stappen

  1. Aanmelden: na je aanmelding neemt de CNV-projectleider contact met je op voor een kennismakingsgesprek dat helpt om jouw vraagstuk te beoordelen voor het traject.
  2. Kick-off: na beoordeling gaat jullie innovatietraject op een door jullie afgesproken datum van start met een probleemverkenning. Dit is het startmoment waarbij jouw organisatie als opdrachtgever kennismaakt met de twee innovatiebegeleiders die jullie innovatieteam gaan begeleiden. Bij deze verdiepende intake verkennen jullie de uitdaging van jullie organisatie met behulp van lego.
  3. Brainstorm: als duidelijk is wat jullie ware uitdaging is, vindt er een brainstorm van één dagdeel bij jullie eigen organisatie plaats. Hierbij zijn jullie als opdrachtgever aanwezig met de medewerkers/professionals die betrokken zijn bij het probleem (in uitvoering en/of beleid) en zorgt CNV naast de innovatiebegeleiders voor "frisse blikken" van buiten jullie organisatie om ideeën te genereren.
  4. Experiment opzetten en uitvoeren: in deze fase staat het opzetten van een experiment centraal. De ideeën en oplossingen uit de brainstromfase worden getest om te zien hoe ze in de praktijk uitpakken.
  5. Actiesessie: na de testfase met experiment houden jullie een actiesessie in jullie eigen organisatie met 8 tot 12 deelnemers (inclusief het ontwikkelteam) die het idee gaan uitvoeren. Jullie gaan daadwerkelijk de eerste stappen van de gekozen oplossing uitvoeren in de eigen organisatie!

‘We zijn nu daadwerkelijk aan het veranderen’

Pauline en George van jeugdzorgorganisatie Parlan deden de tweede pilot mee met de CNV Innovatie Boost. Ze vertellen opgetogen over dit avontuur. George: 'Je werd steeds weer even wakker geschud. Je ging anders denken, bij iedere stap weer, en ging steeds bij jezelf na hoe het nou anders, beter en vernieuwender kan.’ Pauline: 'Dankzij de innovatiebegeleiders en hun creatieve werkvormen ontstonden er onwijs veel ideeën in ons innovatieteam. We konden deze werkwijze ook meenemen richting het hele RIT-team van 30 man, waar ook iedereen werd aangestoken met hetzelfde enthousiasme.’

Lees de ervaring van Pauline en George (zorg en welzijn)

Het is heel inspirerend om door inzet van allerlei werkvormen, mensen op ideeën te laten komen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht deze te hebben. De blije gezichten dat deze ideeën, na hard werken, uiteindelijk ook werkelijkheid gaan worden, zijn geweldig!

Innovatiebegeleider Ans

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de CNV Innovatie Boost?

Ontvang tips, inspiratie en info over innoveren op de werkvloer in je mailbox met de CNV Innovatie Boost nieuwsbrief.

Leuk, die wil ik! (naar aanmeldpagina)

Hoe gaat de brainstorm in z'n werk?

Bekijk de video over de innovatiesessie (brainstorm) van CNV Onderwijs Boost 2022/2023:

Inspiratiesessie CNV Onderwijs Boost 2022/2023

Ik vond de brainstormsessie het allerleukst om te doen. Geweldig hoeveel positieve energie er vrijkomt als je het vraagstuk vanuit een andere bril gaat bekijken.

Innovatiebegeleider Rosan
Deelnemers CNV Onderwijs Boost 2022/2023 op podium met bubbels

Gratis E-magazine Onderwijs Boost

In 2022/2023 trapten we dit creatieve innovatietraject af in de sector Onderwijs. Benieuwd naar het traject en de ideeën? Het gratis E-magazine is nu uit!

Ja, ik ontvang graag het E-magazine

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op, via: innovatieboost@cnv.nl