Geef jouw school een Innovatie Boost met CNV LeiderschapsLab!

Direct naar het aanmeldformulier

Loop je als schoolleider tegen uitdagingen aan die om een frisse, creatieve aanpak vragen? Wil je iets vernieuwen, verbeteren of op een andere manier aanpakken in je schoolorganisatie? Meld je dan aan voor de Innovatie Boost van CNV, een gratis, energiek en resultaatgericht traject dat je samen met ervaren innovatiebegeleiders doorloopt.

Wat is de Innovatie Boost?

De Innovatie Boost is een energiek en resultaatgericht traject waarmee je, samen met een door jou samengesteld team, een specifiek vraagstuk in jouw school oppakt. Of het nu gaat om onderwijsvernieuwing, teamontwikkeling of communicatie, jullie kiezen het probleem en werken in 5 stappen samen aan een uitvoerbare oplossing. De begeleiding wordt verzorgd door twee ervaren innovatiebegeleiders, die je stap voor stap ondersteunen.

Vier goede redenen voor een Innovatie Boost!

  1. Maatwerk: het traject is volledig afgestemd op de uitdagingen binnen jouw school.
  2. Test en voer uit: jullie ideeën worden niet alleen besproken, maar direct getest in de praktijk.
  3. Draagvlak: door samen te werken met je team, creëer je een oplossing die breed gedragen wordt.
  4. Gratis deelname: voor scholen in het voortgezet onderwijs zijn nu vier trajecten beschikbaar zonder kosten.

De Innovatie Boost is dé kans om alles wat je geleerd hebt in de training Innovatief Leiderschap in praktijk te brengen. Dit traject helpt jou en je team om met innovatie aan de slag te gaan en blijvende oplossingen te vinden voor de uitdagingen binnen jullie school.

Hoe werkt het?

Aanmelden (o,5 uur online of telefonisch)

Meld je aan en de CNV-projectleider neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek om jullie vraagstuk te beoordelen. Jullie nemen de stappen door die nodig zijn voor jullie innovatie boost. Je weet wie je moet betrekken in je organisatie en jullie prikken een startdatum.

  1. Intake (1,5 uur online of op school): We starten het innovatietraject met een intake. Je maakt kennis met de beide innovatiebegeleiders die jullie innovatie boost proces begeleiden. Jullie verkennen samen het probleem, scherpen waar mogelijk aan en praten over de samenstelling van het team.
  2. Brainstormsessie (dagdeel op school): Na de intake volgt een brainstorm om nieuwe ideeën te generen. Wie zijn daarbij aanwezig? De opdrachtgever, de projectleider, vier medewerkers die dicht bij vraagstuk zitten, vier medewerkers die verder van het vraagstuk zitten, vier frisse blikken die wij voor je uitnodigen en twee innovatiebegeleiders van het CNV LeiderschapsLab.
  3. Experiment opzetten en uitvoeren (dagdeel op school): In deze fase zet jullie team dat bestaat uit de projectleider, vier medewerkers die dicht bij vraagstuk zitten en eventueel de opdrachtgever onder leiding van de innovatiebegeleiders een experiment op om de meest veelbelovende ideeën in de praktijk te testen. Zo ontdek je wat echt werkt.
  4. Actiesessie (dagdeel op school): De testfase wordt afgesloten met een actiesessie. Onder begeleiding van de innovatiebegeleiders van het CNV LeiderschapsLab sluiten jullie je innovatie boost af met het team dat bestaat uit de projectleider, de vier medewerkers die dicht bij vraagstuk zitten en de opdrachtgever. Samen zetten jullie de eerste stappen in de uitvoering van de gekozen oplossing.

Praktische informatie

  • Startdatum: de Innovatie Boost trajecten worden vanaf september 2024 gepland en starten, in overleg met de innovatiebegeleiders, vanaf januari 2025.
  • Kosten: gratis voor scholen in het Voortgezet Onderwijs. Voor het LeiderschapsLab programma ontvangt CNV een structurele financiering van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  • Locatie: je schoollocatie.
  • Tijdsinvestering: voor de begeleiding staan 4 dagdelen, dit is exclusief de tijd die jullie school zelf neemt voor het traject.
  • Doelgroep: leden en niet-leden van CNV Onderwijs kunnen deelnemen.

Wie begeleidt jullie?

Je werkt samen met ervaren innovatiebegeleiders met praktijkervaring in het onderwijs, zorg en welzijn. Zij helpen jouw school met het vinden van de beste oplossing voor jullie uitdaging.

Tekst gaat verder onder de video

CNV Onderwijs Boost

Over de Innovatie Boost en het CNV LeiderschapsLab

Dit is het derde keer dat CNV de Innovatie Boost aanbiedt. Initieel gestart als Onderwijsboost programma (PO, VO en MBO), is wegens succes uitgebreid tot een innovatieprogramma voor Onderwijs en Zorg & Welzijn. Bij CNV begrijpen we dat schoolleiders voor grote uitdagingen staan. Daarom biedt het LeiderschapsLab dit programma gratis aan aan schoolleiders in het VO. De Innovatie Boost helpt jou en je team om met verandering aan de slag te gaan en blijvende oplossingen te vinden voor vraagstukken binnen je school. Dit traject geeft je handvatten om ook in de toekomst innovatief te blijven werken.

Praktijkvoorbeeld: Penta in actie

Innovatie-expert Arianne Bijkerk-De Bruijn begeleidde Penta, een cultuurprofielschool in het voortgezet onderwijs, in een succesvolle Innovatie Boost. Ze werkten aan een vraagstuk hoe ze het moderne vreemde talenonderwijs relevant, praktisch, activerend en levendig kunnen aanbieden. Hun idee groeide uit tot 'taaldagen', waar leerlingen extra aandacht kregen voor spreekvaardigheid. Tijdens de brainstorm gaven zelfs de leerlingen waardevolle input, waardoor het idee nog beter werd! Meer weten, download het e-magazine Onderwijs Boost!

Tip!

Heb je de training Innovatief Leiderschap van CNV gevolgd of wil je deze volgen? De innovatie boost kun je dan heel goed inzetten om in je organisatie aan de slag te gaan met een verandervraagstuk! En wist je dat je AI heel goed kunt inzetten voor een brainstorm? Kom goed beslagen ten ijs en volg alvast de AI Academy van het LeiderschapsLab. Leer meer met CNV LeiderschapsLab!

Bekijk hier ons aanbod!

Heb je vragen?

Stuur je vragen naar leiderschapslab@cnv.nl.

Meld je nu aan!

Schrijf je in en wij nemen contact met je op. Mis deze kans niet en geef jouw organisatie een boost!

Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Blijf op de hoogte! (optioneel)