Cao Middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
In de cao Middelbaar beroepsonderwijs staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die werkt in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao zijn bijvoorbeeld de structurele loonsverhoging en eenmalige uitkering belangrijke speerpunten. Daarnaast hebben wij ons ook hard gemaakt voor afspraken rondom carrièreperspectief en avondwerk.
Belangrijkste punten
-
Looptijd 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024
-
Structurele loonsverhoging: 2,95 procent per 1 juni 2024
-
Eenmalige uitkering: €750,- bruto in juli of augustus 2024 (naar rato dienstverband)
-
Eenmalige uitkering: €550,- bruto in oktober 2024 (naar rato dienstverband)
Start cao Middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
Binnenkort starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Op deze cao-tijdlijn kun jij het cao-proces volgen, jouw ideeën voor de nieuwe cao delen en meepraten over de onderhandelingen. Hou de komende periode het nieuws rond de voortgang van jouw nieuwe cao mbo op deze tijdlijn in de gaten.
Deel jouw idee voor cao Mbo
Wat vind jij belangrijk in de nieuwe cao Mbo? Als lid van de vakbond is er ruimte om eigen voorstellen in te dienen. Voor de start van de onderhandelingen worden de ideeën van werknemers opgehaald. Dit kan op verschillende manieren. Onder andere door het uitzetten van enquêtes waarin je je ideeën kan verspreiden maar ook via de ideeënmodule hieronder. Heb jij ideeën over vakantiedagen, duurzame inzetbaarheid of werkdruk in de cao mbo? Deel jouw idee of reageer op een bericht van iemand anders. Post nu jouw eigen "top drie". Of je nu docent of ondersteunend personeel bent in het mbo, laat je nu horen. De ideeën worden gerangschikt op het aantal stemmen en gebruikt om de inzet van de cao-onderhandelingen te bepalen. Het delen van jouw mening is dus belangrijk en waardevol.
Plaats zelf een idee voor deze cao of stem op de ideeën van anderen door op ‘goed idee’ te klikken. De ideeën worden gerangschikt op het aantal stemmen en worden gebruikt om de inzet voor de cao-onderhandeling te bepalen.