Met de andere onderwijsbonden, de GMR en vertegenwoordigers van OMO wordt door CNV-onderhandelaar Arnout Goeree volgende maand gesproken over:
- Het vergroenen van woon-werkverkeer. OMO wil daar veel geld uitgeven en daar nader onderzoek naar doen. Bonden vinden het een mooi plan maar willen ook de reiskostenvergoeding verhogen van 17 naar 18 cent.
- De reiskosten die je bij OMO ontvangt voor woon-werkverkeer tot 25 km. De bonden hebben aangegeven dat dit voor werknemers die wonen een groot nadeel is.
- De regeling voor werknemers die 0,9 fte of meer werken. Zij zijn een dagdeel niet ingeroosterd. De discussie gaat over de formulering hiervan en of team/sectievergaderingen wel op dat moment mogen plaatsvinden en hoe dit dagdeel het beste ingevuld kan worden.
- Ouderavonden, die bij OMO onderdeel van voor- en nazorg zijn. De bonden willen kijken of hier aanpassingen mogelijk zijn.
- De wens van de bonden om de opslagfactor bij grotere klassen dan de norm te verhogen. OMO geeft aan te willen afwachten wat hierover aan de landelijke cao-tafel wordt besproken. De bonden geven de mogelijkheid aan om hierover in de cao OMO een clausule op te nemen.
- Het recht op onbereikbaarheid. OMO lijkt akkoord met het opstellen daarvan. De exacte invulling hiervan zal worden besproken.
- Invulling van het cafetariamodel. Dit is een arbeidsvoorwaardekeuzesysteem waarbij de werknemer een deel van zijn brutoloon ruilt voor bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Het Professionaliseringsplan. Dat zal gezamenlijk nader ingevuld worden.
De huidige cao liep op 1 oktober af, maar blijft van kracht tot een nieuwe cao is vastgesteld.