Goed en gezond werk

CNV zet zich in voor een gezonde balans tussen werk en privéleven. Daarom maken we werk van de onderstaande punten.

  1. Aanpak hoge werkdruk:
    We zien dat de werkdruk erg hoog is en dat steeds meer mensen ziek thuisblijven. We pakken dit aan door beter te kijken naar de werkomstandigheden en de risico's op de werkvloer.
  2. Samenwerken bij te weinig personeel:
    In teams waar te weinig mensen zijn, bespreken we hoe we het werk kunnen doen zonder dat de druk nog hoger wordt. Automatisering kan hierbij helpen.
  3. Waardering voor vakmanschap:
    We willen dat jullie trots kunnen zijn op jullie werk. We zorgen dat jullie betrokken worden bij veranderingen en creëren ruimte om eigen ideeën in te brengen.
  4. Flexibele werkroosters:
    We verbeteren in goed overleg de werkroosters.
  5. Steun bij ingrijpende life events:
    Als je naar je werk gaat, kun je rouw, overgang en andere ingrijpende life events niet thuis laten. Omdat het je functioneren kan beïnvloeden, zet CNV zich in voor steun in cao’s.
  6. Blijven leren en ontwikkelen:
    Blijf bij door scholing en trainingen te volgen in jullie vak. We maken hierover afspraken, zodat dit niet ten koste gaat van jullie privéleven.
  7. Flexibel werk en werktijden:
    We maken afspraken over flexibele werktijden en het aanpassen van het werk, zoals het verdelen van taken, het invoeren van verlofregelingen, verlofsparen en de RVU (Regeling voor Vervroegde Uittreding)
  8. Kortere werkweek:
    We streven naar een kortere werkweek, maar wel met behoud van salaris. Een 30-urige werkweek helpt om stress te verminderen en zorgt voor tijd voor persoonlijke groei, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Het draagt ook bij aan gelijke kansen en financiële zelfstandigheid voor vrouwen.
  9. Een veilige werkplek:
    We staan voor een veilige en respectvolle werkplek. Pesten, intimidatie en discriminatie pakken we aan. Deze problemen leiden tot ziekte en minder goede prestaties.
  10. Aanpak ongewenste omgangsvormen:
    We onderzoeken en pakken ongewenst gedrag aan. We zorgen voor een duidelijk beleid, trainingen, en toegang tot vertrouwenspersonen. We registreren en bespreken incidenten en zorgen voor passende oplossingen. Per cao bekijken we welke vormen van ongewenst gedrag extra aandacht nodig hebben.

Wat vind jij een belangrijk aandachtspunt voor 2024?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error