‘Kabinet, dit loonstrookje strookt niet’

CNV steunt handtekeningenactie Cedris tegen achteruitgang lonen ADS en SW

Teken de petitie

De cao-onderhandelingen voor Aan de Slag liggen al weken stil. Gemeenten en SW-bedrijven zeggen dat ze geen loonbod kunnen doen, omdat de Rijksoverheid geen geld vrijmaakt voor arbeidsvoorwaarden. En het Rijk? Dat weigert te betalen. Ondertussen zien medewerkers van ontwikkelbedrijven hun koopkracht verder afnemen.

Dubbelslag: geen cao én lagere lonen

Alsof het vastlopen van de cao-onderhandelingen nog niet erg genoeg is, kwam daar in januari nóg een financiële klap bovenop. Door nieuwe belastingregels gaan lage inkomens er netto juist op achteruit, terwijl de meeste werkenden er wél op vooruitgaan. Het gevolg? De groep die de koopkrachtverbetering het hardste nodig heeft, krijgt die niet.

Handtekeningenactie: ‘#IkVerdienHetOok’

Cedris, de vereniging van en voor alle SW-bedrijven, is een handtekeningenactie gestart onder de titel: ‘Kabinet, dit loonstrookje strookt niet’. De actie roept de regering op om eindelijk iets te doen aan de achterblijvende inkomens van mensen in sociaal ontwikkelbedrijven.

Terwijl lonen in Nederland gemiddeld met 6,4% zijn gestegen, vallen werknemers op een beschutte werkplek of in de banenafspraak buiten de boot. Ze worden dubbel geraakt: een netto inkomensachteruitgang door de belastingregels én geen vooruitgang in de cao. En dat terwijl het leven door inflatie steeds duurder wordt.

Steun de petitie

CNV steunt de actie van Cedris en roept iedereen op om de petitie te ondertekenen. Dit kan via: Kabinet, dit loonstrookje strookt niet #IkVerdienHetOok

Regering laat werknemers in de steek

Vakbonden, VNG en Cedris vragen al langer om een structurele oplossing voor de bestaanszekerheid van deze werknemers. Tot nu toe zonder resultaat. Afgelopen week werd er in de Tweede Kamer een motie ingediend om een oplossing te bieden, maar deze werd weggestemd door de PVV, VVD, BBB en NSC

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 25 voor de eerste vijf maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Rechtshulp voor werk en privé