Over de huidige cao PostNL
Het overleg voor de huidige cao PostNL was intensief en moeizaam. PostNL wilde naar aanleiding van de steeds slechtere financiële positie van het bedrijf veel (grote) verslechteringen in de cao afspreken’, zegt cao-onderhandelaar en bestuurder Juan Schot. ‘Veel daarvan konden we van tafel halen, maar niet alles. Bereikt is een structurele loonsverhoging van 7 procent gedurende de looptijd van de nieuwe cao, verhoging van het startsalaris en een volwassen salaris voor jeugdig personeel. Daarnaast hebben we een aantal overgangsmaatregelen getroffen voor de zittende medewerkers. En ook op termijn willen we dat PostNL werkgelegenheid blijft bieden met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Werkbehoud is belangrijk! Verder hebben we de afspraak gemaakt dat, mocht het PostNL beter gaan gedurende de looptijd van deze cao, we opnieuw in gesprek gaan om de medewerkers, die dag en nacht klaar staan, mee te laten delen.’
Over de pakketdienst van PostNL
Op dit moment werkt 80 procent van de pakketbezorgers in loondienst bij PostNL of bij een ondernemer met een bezorgdienst. Alle cao-partijen willen graag dat dit de norm wordt voor de hele sector van pakketbezorging. Dit zorgt voor een gelijk speelveld en het voorkomt concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Ook maken we ons hard voor afspraken voor het verminderen van zware pakketten. We willen een maximum van 23 kilo per pakket als standaard.
De verschillende cao’s van PostNL
Er vallen drie cao’s onder PostNL. Op deze pagina vind je de grootste cao van PostNL. Daarnaast is er de cao Zaterdagbestellers en cao Postbezorgers. Werk je dus alleen op zaterdag of bezorg je de post? Dan gelden die cao’s.