Probleem: Geen eindafrekening
Oplossing: Eindafrekening van ruim € 2.200 via derdenbeslag
Een van onze leden, een loodgieter, verandert van baan. Maar bij zijn vertrek weigert de werkgever de eindafrekening te betalen. Omdat zijn werkgever geen enkele sjoege geeft, trekt de loodgieter bij ons aan de bel. We stellen samen de eindafrekening op: het bedrag aan vakantiedagen, vakantiegeld en loon dat de loodgieter nog tegoed heeft van zijn werkgever. We sturen vorderingsbrieven en een sommatie. Geen reactie.
Deurwaarder
Dan stelt onze jurist een dagvaarding op. De rechter stelt ons volledig in het gelijk tijdens een zitting waar de werkgever niet komt opdagen. We schakelen vervolgens een deurwaarder in om het geld te incasseren. De deurwaarder legt beslag op de bankrekening. Zonder resultaat, de bankrekening is leeg.
Derdenbeslag
Wat nu? We overleggen met de loodgieter en die blijkt informatie te hebben waarmee we verder kunnen. Zo kent hij naam en adres van een opdrachtgever van zijn ex-werkgever. Dit geeft nieuwe verhaalsmogelijkheden. We geven de deurwaarder opdracht tot derdenbeslag. Dat betekent dat hij beslag legt op het geld dat zijn werkgever van deze opdrachtgever te goed heeft. Een gouden zet. De deurwaarder incasseert het volledige bedrag dat onze loodgieter te goed heeft: € 2.219,43.
Afspraken bevestigen
Moraal van het verhaal? Kijk verder dan puur je eigen werk. Wees je ervan bewust wie opdrachtgevers van je werkgever zijn. Bevestig mondelinge afspraken altijd per mail aan je werkgever. Kom met goede en duidelijke informatie als je een kwestie wilt oplossen. Dat helpt enorm om een zaak snel tot een goed einde te brengen.