Eindbod voor Bloembollengroothandel

De cao-onderhandelingen voor de Bloembollengroothandel zijn op 30 september 2024 hervat. Het was opnieuw een pittige onderhandeling. Wij, vakbonden CNV en FNV, hebben ons tot het uiterste ingespannen om tot een maximaal resultaat te komen. Na diverse schorsingen tijdens de cao-onderhandeling ontvingen we gisteren een eindbod van de werkgeversdelegatie. Jullie kunnen als leden stemmen over dit eindbod. Hieronder lees je hierover meer.

Wat houdt het eindbod in?

De belangrijkste punten van het eindbod zijn:

  • een looptijd van 18 maanden (van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025).
  • Een structurele loonsverhoging van 4,75% per 1 oktober 2024 en 1,25% per 1 juli 2025.
  • Een eenmalige vergoeding van €150,- bruto (bij een fulltime dienstverband).
  • De reiskostenvergoeding gaat omhoog.
  • De jeugdlonen gaan omhoog.
  • Groene arbeidsvoorwaarden. Een werkgroep zal onderzoeken welke groene arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een Fietsplan, er collectief geregeld kunnen worden via de financiering van de beschikbare werkkostenregeling (WKR).
    Voor een verdere uitwerking en details van het eindbod, zie hiervoor de bijlage

Eindbod door werkgevers

De uitkomst van de onderhandelingen is een eindbod. De werkgeversdelegatie geeft met een eindbod aan dat zij niet verder willen onderhandelen en dat dit het uiterste aanbod is. De grens in de cao-onderhandelingen is hiermee bereikt. Hoewel we uiteraard gehoopt hadden op een beter resultaat met een hogere loonsverhoging, moeten we als vakbonden concluderen dat dit het maximale resultaat is in de huidige omstandigheden van de Bloembollengroothandel. 
Het is aan jullie als leden om aan te geven wat jullie van dit eindbod vinden. Er kan “voor” of “tegen” het eindbod worden gestemd. Stem je tegen dit eindbod, wees dan bereid om in actie te komen! In het opmerkingenveld bij de stemming kan je een toelichting geven. Ik hoor jullie opmerkingen graag.

Stemmen

Leden van CNV krijgen separaat de stemmogelijkheid toegestuurd.  Je kan daarbij maar één keer je stem uitbrengen. Stemmen kan uiterlijk 14 oktober 2024, 23.59 uur.

De cao online

Wil je direct op de hoogte blijven over ontwikkelingen voor de cao Bloembollengroothandel? Meer informatie vind je op jouw cao-pagina. Al onze nieuwsbrieven zijn te vinden op de cao-pagina www.cnv.nl/Cao’s onder de G van Groothandel in Bloembollen. 

Maak je collega lid

Is jouw collega nog geen lid? Overtuig deze collega om ook lid te worden van CNV zodat deze ook mee kan stemmen over de cao. Tijdelijke actie: de eerste 6 maanden voor € 24. Dit is slechts € 4 per maand. Zo gaan we in 2024 samen sterker door. Voor meer informatie: Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV
Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het mij, Laura Vermeulen, weten. Je kan uiteraard ook op de cao-pagina terecht: Cao Groothandel in bloembollen | CNV

Namens de cao-delegatie:
CNV: Kees Aangeenbrug, kaderlid en
Laura Vermeulen, vakbondsbestuurder: l.vermeulen@cnv.nlM 06 8141 9063
FNV: Leo van Beekum en Linda Slagter, vakbondsbestuurders

 

 

Downloads