Twee keer 3 procent structurele salarisverhoging in najaar 2025 en zomer 2026, met daarnaast nog 1 procent voor andere inhoudelijke afspraken, zoals reiskosten, verlof en toeslagen, eventueel aangevuld met 1 procent eenmalige verhoging. Dat is de gedachtegang van de werkgevers rond de loonontwikkeling voor de cao GHZ. Maar volgens de bonden leidt het voorstel van de werkgever niet leiden tot koopkrachtverbetering. Immers genoemde percentages en ingangsdata zouden de huidige en verwachte inflatie niet corrigeren. Ook is aangegeven dat de nodige inhoudelijke afspraken, of die nu wel of geen geld kosten, noodzakelijk zijn om de sector aantrekkelijk te maken en te houden voor nieuw en bestaand personeel.
Toezegging
In de totale afweging is het ook van belang over welke onderwerpen inhoudelijke afspraken zijn te maken. Daarom is besloten om dit punt inzake loonontwikkeling te parkeren tot het volgende overleg op 11 februari. Werkgevers hebben toegezegd dan met een concreet voorstel te komen over reiskosten en verlof plus een totaalpakket aan toeslagen en alles wat daar mee te maken heeft (ORT, overwerk, flex, juridische uitspraken inzake gelijke beloning, minder opkomst momenten en langere diensten, grotere contracten, etc.).
Vasthouden cao-inzet
Tevens is aangegeven dat de bonden nog niet bereid zijn om afstand te doen van de eigen cao-inzet, omdat verschillende punten nog niet inhoudelijk zijn besproken. Zo is bijvoorbeeld het voorstel van de werkgevers over opleiding en ontwikkeling niet aan de orde gekomen, omdat de bonden daar eerst nog in eigen kring over willen praten.