Salarisverhoging van 6% voor iedereen in de GGZ

Nieuwe cao GGZ

Samen met andere bonden bereikten we een akkoord voor de nieuwe cao GGZ. Het resultaat? Als werknemer in de GGZ krijg je om te beginnen een loonsverhoging van 6%, verdeeld over drie jaar. Daarnaast zijn er nog een aantal afspraken waardoor je uitkomt op een nog hogere salaristoename.

Salarisontwikkeling

Als werknemer in de GGZ krijg je sowieso een loonsverhoging van 6%, verdeeld over drie jaar. Hoe dat werkt? Je krijgt per 1 juli 2022 2% salarisverhoging, per 1 mei 2023 weer 2% salarisverhoging, en per 1 januari 2024 wederom 2% salarisverhoging. Voor elke salarisverhoging geldt dat je tenminste €60 bruto per maand omhoog gaat, op fulltime basis.

Aanvullende afspraken voor een hoger salaris

Naast de afspraken voor deze salarisontwikkeling, zijn we een aantal aanvullende afspraken overeengekomen, waarmee je in totaal uitkomt op een loonsverhoging van 9 tot 12%. Zo krijg je in een middengroep (functiegroepen 35 tot en met 65) een extra blijvende beloning, doordat je een extra periodiek in je salarisschaal krijgt. Je gaat de helft minder eigen bijdrage betalen voor je reiskosten. Ook gaan de vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten en de onregelmatigheidstoeslag (ORT) omhoog.

Extra verlof en minder werken

Waar ik vooral blij mee ben, is dat we echt iets kunnen doen aan de werkdruk en dat mensen hierbij zelf aan de knoppen zitten.
Joost Veldt, onderhandelaar cao GGZ

Joost Veldt: ‘Met een balansregeling van jaarlijks € 500,- kun je extra verlof inzetten. Bijvoorbeeld als je dat nodig hebt voor mantelzorg, een rouwperiode of wat werkdrukverlichting. Je kunt het ook inzetten voor extra scholing of voor een aanvulling op je salaris. Voor oudere werknemers, voor wie het zware werk in de GGZ moeilijker vol te houden is, maken we het met de generatieregeling mogelijk om een dag per week minder te werken.’

Stem mee

We leggen het onderhandelaarsakkoord positief aan jou als CNV-lid voor. Stem op de cao-pagina vóór 14 januari voor of tegen. Op deze pagina kun je ook het onderhandelaarsakkoord downloaden.